top of page

-The Route, Nordkapp to Sälen.


Today I have been just over a week in Sweden, The time is flying. I have spent every day in front of the computer, the gym and back to the computer. It's feel like a never ending process to organise the trip . Now I just want to be up at North cape (Nordkapp) ready to go!  6 months of planning, thinking of this trip, finding information etc. It has just been a journey in itself. Maybe I can say that step one is soon ready and step two will start at North Cape (Nordkapp). 

I will share my route with you guys and places I will ski through on the way down and approximately  date when I will be there. It's also says how many days it will take approximately to ski every part and how many km I should do every day.  It's also says Tent Only or Huts available. It means at some places I maybe can sleep in a hut, However I'm not sure yet if I will do that yet. But at least I know that there are huts available along that route, If something happens or a storm is coming in I can take me to a hut.

You can found my route below, If you read this and are living near the places I will ski through, feel free to reach out to me if you would like to join me for a day on the skis, I will get bored out there on my own every day,.  I'm also looking for somebody who has photography skills who would like to come along one day to take some good photos and videos. So please feel free to reach out to me! 

 

Route Plan Nordkapp to Sälen;

Nordkapp - Masi 11/2 -19/2

260 km, 9 days, 28 km a day, 

Only tent

Masi - Kilpisjärvi  19/2 -25/2

188 km, 6 days, 31 km a day.

Only tent

Kilpisjärvi - Abisko 25/2 -3/3

158 km, 6 days , 31,5 km a day

Only tent

Abisko - Kvikkjokk 3/3 -10/3

216 km, / 7 days, 31 km a day

Huts available 

Kvikkjokk -Ammarnäs 10/3 -16/3

169 km, 6 days, 28 km a day.

Only tent

Ammarnäs -Hemavan 16/3 - 19/3

76 km,3 days, 25 km a day. 

Huts available 

Hemavan - Storlien 19/3 -3/4

480 km, 15 days,  32 km a day

Only tent 

One stop in Gäddede, Valsjöbyn eller Klimpfjället. 

Storlien -Grövelsjö 3/4 -9/4 

175 km, 6 days, 29 km a day.

Huts Available 

Grövelsjö -Sälen 9/4 -15/4

177 km, 6 days, 29,5 km a day

No huts available 

 

I will send out package with dry food to these places 

Masi,

Abisko,

Kvikkjokk,

Hemavan

Storlien 

And at every other place that I will stop at that is mention above in the route plan,  I will get petrol for my kitchen, butter, dried meat ( Yes, Dried meat like reindeer or Moose,   I haven't ate meat for a long time. But I will start to eat a little bit now. That doesn't mean a big steak. Just dried meat in thin slices. It will be hard to consume enough calories out there and I don't have the time to experiment this on a vegan diet. I believe if you do a expedition in the winter there the tempratures are extreme you need to eat meat, fish, dairy etc. I can't take fruits and veggies with me out there it will be frozen. Since August I have been eating a lot of butter and Berry pies etc just to gain weight. I have manage to gain 6 kg since then,  Yeaay, I can't wait to loose it and be down to my normal weight after the journey. Nothing worse when your clothes are to tight. 

 

If you would like to support my journey click on the link below

The donated money will cover gear that I still need to be safe out there, but it can also help me so I can afford to sleep in the mountain cabin or mountains station couple of nights, Or get a cooked meal at a mountain station. 

 

Thank you for reading 

// Gina Johansen xx 

Svensk text.   

Jag har fått förfrågan att blogga på svenska med. Och självklart ska jag försöka göra det med. Många inlägg kommer jag bara göra google translator från engelska till svenska och sen ändra lite  texten så det blir rätt. Men ha överseende att texten inte är skriven på Svenska ifrån början. Tack! 

Idag har jag varit drygt en vecka i Sverige, tiden går så snabbt. Jag har tillbringat varje dag framför datorn, gymmet och tillbaka till datorn. Det känns som en det aldrig tar slut med saker som ska ordnas inför resan. Nu vill jag bara vara uppe på i Nordkapp och redo att starta! 

6 månader utav planering, resan har varit i tankarna hela tiden. Det har bara varit en resa i sig att planera allt.. Kanske kan jag säga att steg ett är snart redo och steg två kommer att böra i Nordkapp. 

Jag kommer att dela min tänka färd väg med er och platser som jag kommer skida igenom och ungefärliga datum när jag kommer att vara där. Det säger också  hur många dagar det kommer att ta ungefär att åka skidor varje del och hur många kilometer jag ska göra varje dag.  

Det säger också om det bara går att tälta eller om det finns stugor tillgängliga.

Det betyder att på vissa ställen jag kanske kan sova i en stuga, men jag är inte säker ännu om jag kommer att göra det.

Men åtminstone jag vet att det finns stugor tillgängliga längs den vägen, om något händer eller en storm kommer in så kan jag ta mig till en stuga.

Du har min väg nedan här, om du läser detta och bor nära de platser jag kommer att åka skidor genom,  Hör gärna av dig då om du vill åka med mig för en dag på skidorna,  jag kommer att vara uttråkad där ute varje dag helt ensam,.  Jag letar också efter någon som gillar att fotografera som skulle vilja komma med en dag för att få några bra bilder och kanske filma lite.. Hör gärna av dig till mig iså fall! 

 

Min Färdväg Nordkapp to Sälen;

Nordkapp - Masi 11/2 -19/2

260 km, 9 days, 28 km a day, 

Only tent

Masi - Kilpisjärvi  19/2 -25/2

188 km, 6 days, 31 km a day.

Only tent

Kilpisjärvi - Abisko 25/2 -3/3

158 km, 6 days , 31,5 km a day

Only tent

Abisko - Kvikkjokk 3/3 -10/3

216 km, / 7 days, 31 km a day

Huts available 

Kvikkjokk -Ammarnäs 10/3 -16/3

169 km, 6 days, 28 km a day.

Only tent

Ammarnäs -Hemavan 16/3 - 19/3

76 km,3 days, 25 km a day. 

Huts available 

Hemavan - Storlien 19/3 -3/4

480 km, 15 days,  32 km a day

Only tent 

One stop in Gäddede, Valsjöbyn eller Klimpfjället. 

Storlien -Grövelsjö 3/4 -9/4 

175 km, 6 days, 29 km a day.

Huts Available 

Grövelsjö -Sälen 9/4 -15/4

177 km, 6 days, 29,5 km a day

No huts available 

 

Till dessa ställen kommer jag skicka ut mat paket

Masi,

Abisko,

Kvikkjokk,

Hemavan

Storlien 

Och på alla andra platser som jag kommer att stanna vid som nämns ovan i färdplanen, kommer jag att ordna bensin för mitt kök, smör, torkat kött (Ja, torkat ren kött eller älgkött, jag har inte ätit kött på väldigt länge . Men jag kommer att börja äta lite nu. Det betyder inte en stor steak. Bara torkat kött i tunna skivor. Det kommer att bli svårt att konsumera tillräckligt med kalorier där ute och jag har inte tid att experimentera detta som vegan. Jag tror att om du gör en expedition på vintern där temperaturerna är extrema så behöver du äta kött, fisk, mejeriprodukter etc. Jag kan inte ta frukt och grönsaker med mig eftersom det kommer att frysa. Sedan augusti har jag ätit mycket smör, pajer och andra bakelser  bara för att gå upp i vikt. Jag har lyckats att gå upp 6 kg, Yeaay,  Jag längtar redan tills jag kan gå  ner till min normala vikt efter resan. Det finns väll inget värre än när kläderna sitter på tok för tajt och att dra på 6kg extra när jag springer behövs ju inte. 

 

OM DU VILL SUPPORTA MIN RESA SÅ KAN DU KLICKA IN PÅ LÄNKEN NEDANFÖR. 

Donerade pengar går till utrustning som jag fortfarande behöver för att vara säker ute på fjället, Men också så jag kan ha råd att sova någon natt på en fjällstation eller stuga längst vägen eller kanske ha råd med en lagat middag på en utav fjällstationerna. Tack :-)

 

Tack för att ni läste, lägg gärna in en kommentar .

// Gina johansen xx

440 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page