top of page

You have to be a bit Crazy!


It's not long now until I start my big trip.. But first I need to tick of couple of things. Last time I was standing on a pair of skis I was uhmm, 11 years old or something, if that even counts?! Navigation, I have my compass with me to Vemdalen now, So by next week I should now how to use it properly. GPS, I have never used one! But same there, by next week I should now how to use it. Tent, I have slept in a tent before, but never winter time. Next weekend I will get hang of the tent. Kitchen, I have never used a multifuel kitchen before. I have opened it and I know how to take it apart and to fix it if I need to. I need to get petrol to the kitchen so next weekend I will learn how to cook a dinner! What else do I need to know?!

Sometimes I ask myself why I want to do this?! It is a good question. Since July I have spent all my free time to organize this trip, I have been up late in the evenings, waking up tired at 3:30 am to go to work and do it all again. I have spent all my saved money into this trip and I will be on minus after the trip, My boyfriend and I will spend 5 months apart, I have been dragging tyres up and down the beach, which is so boring.

and I know it is not going to be any easier once I start. It will be freezing cold, It will be dark, ( I'm afraid of the dark too) , it will be lonely, it will be long days, I will be tired and sore. The food is not going to be any luxury meals.

Some of you probably think I am crazy. And it is probably true!

I could of booked a nice holiday to Asia, traveled around, enjoyed nice food and good company, worked and spent the evenings with friends and families. No commitments at all. But I know I would of been bored. I want to travel to remote places, push my body, and I want to experience how it is to be on my own when it is as toughest, to be outside my comfort zone and have a goal to work towards. The most important is to believe in yourself. I believe we can achieve anything we put our mind toward, if you give it 100% . and maybe a bit of "craziness" ...

 

I'm now on the bus to Vemdalen from Stokholm. I will stay there for couple of days before I heading back home for the weekend and on the 29th I'll fly out to Alta.

It has been a huge change to be in Sweden compare from Sydney. It's really strange with the short days and of course the cold. I don't really mind the cold weather. But the dark is a bit different, It's strange when it's 4pm and already dark outside or when I wake up early in the morning and it is dark until 8:30-9am. The days will be even shorter up in Northern Norway.

 

If you would like to support my journey click on the link below

The donated money will cover gear that I still need to be safe out there, but it can also help me so I can afford to sleep in the mountain cabin or mountains station couple of nights, Or get a cooked meal at a mountain station, I will also activate my swish soon.

 

// Gina Johansen xx

 

Och Svenska ....

------------------------

Det är inte långt kvar tills jag påbörjar mitt stora äventyr..

Men först måste jag bocka av en lisa med saker som jag måste ha koll på.

Sist jag stod på ett par skidor jag var uhm, 11 år gammal eller något, om det ens räknas?! Navigation, jag har en kompass med mig till Vemdalen nu, så nästa vecka hoppas jag att jag vet hur jag använder den på rätt sätt. GPS, jag har aldrig använt en! Men samma där, nästa vecka borde jag ha koll på hur man använder den. Tält, jag har sovit i tält innan, men aldrig vintertid. Efter nästa helg så borde jag ha koll på det. Kök, jag har aldrig använt ett Multifuel kök innan. Jag har haft det uppe och jag vet hur man tar isär det och vart dom flesta delarna sitter. Jag måste ordna bensin till köket så nästa helg kommer jag ta tag i det och laga en middag!

Vad behöver jag veta mer?!

Ibland frågar jag mig varför jag vill göra detta?! Det är en bra fråga. Sedan juli har jag tillbringat all min fritid för att organisera denna resan, jag har varit uppe sent på kvällarna, vaknar trött på morgonen, 3:30 am för att gå till jobbet och göra allt om igen. Jag har spenderat min besparing på den här resan och jag kommer att vara på minus efter resan, min pojkvän och jag kommer att spendera 5 månader ifrån varandra, jag har dragit däcken upp och ner på stranden, vilket är så tråkigt.

och jag vet att det inte kommer att bli lättare när jag börjar. Det kommer att vara kallt, mörkt,

( på tal om mörkt så är jag väldigt mörkrädd dessutom), Det kommer vara ensamt, långa dagar på skidorna ) räknar med upp till 10-11 timmar, jag kommer att vara trött och ha ont i kroppen, Maten kommer inte att vara några lyx måltider. Några av er tror nog att jag är galen. Och det är kanske sant! Jag kunde av bokat en trevlig semester till Asien, rest runt, njutit utav god mat och gott sällskap, arbetat och tillbringat kvällarna med vänner och familj. Inga krav. Men jag hade blivit uttråkad. Jag vill resa till avlägsna platser, och jag vill uppleva hur det är att vara själv när det är som tuffast, att vara utanför min komfortzon och ha ett mål att arbeta för.

De viktigaste är tro på sig själv.

Vi kan uppnå alla våra drömmar om vi bara bestämmer oss för det Och ger det 100 %.

 

Jag är nu på bussen till Vemdalen ifrån Stockholm. Jag kommer att stanna där några dagar innan jag åker tillbaka hem för helgen och den 29 Jag flyger jag till Alta. Det har varit en stor förändring att vara i Sverige jämfört med Sydney. Det är verkligen konstigt med de korta dagarna och naturligtvis kylan. Jag har inte riktigt något emot det kalla vädret. Men mörkret är lite annorlunda, det är konstigt när det är 04:00 och redan mörkt ute eller när jag vaknar tidigt på morgonen och det är mörkt till 8:30-09:00. Dagarna kommer blir ännu kortare i Nordnorge.

 

Om du vill stödja min resa Klicka på länken nedan https://www.Gofundme.com/2000-km-Solo-on-Skis Donerade pengar kommer att täcka för utrustning som jag behöver för att vara säker under turen. Det kan också hjälpa mig så jag har råd att sova i fjällstugor, eller få en kokt måltid på en Fjällstation , Jag kommer också aktivera min Swish inom kort.

 

// Gina johansen xx

l


231 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page