top of page

The winter is back


Just nu är vi på väg in i Jotunheimen nationalpark och hoppas att kunna gå över Besseggen i närmsta dagarna. Här kommer en uppdatering på dagarna som varit.. 

Utsikt över Vats 

Dag 18 Trondsbu-Halne 25 km Vi startade tidigt på morgonen ifrån Trondsbu ner till Dyranut där vi hadde en mat depå som väntade på oss och en påse med lite snacks vi beställde utav Fredrik som körde till Bergen dagen innan.. Snus till Stig och en Nocco till mig och så hadde vi en överraskning som väntade oss. Två öl och ett paket kakor!. Fantastiskt start på dagen! Vi hadde en lång pause där och lagade oss mat och planerade lite vad vi skulle göra här näst. Planen var att skida över Finse mot Breistølen. Men efter dåliga förhållande på Hardangervidda med älvar fulla utav vatten, osäkra is broar och generellt dålig snö under 1300 m bestämde vi oss för att skicka hem skidorna och fortsätta öst över på vägen. Vi gick till Halne mountain lodge och sov inne inatt. Det var fantastiskt med en dusch och få torkat allt som var blött efter Hardangervidda.

Dag 19 Halne-Ustedalen/Geilo 41:40 km Idag var det bara att averka kilometer längs asfalts vägen. Storm tvärstannade flera gånger och vägrade att gå när han fick upp lukt utav Ripa. Vi fick släpa honom med. Hela hösten jaktar han Ripa så han förstår ingenting just nu. Vi gick idag utan våra ryggsäckar och planen var att stanna vid Haugastøl efter 20km och äta något. Men där var inget öppet så det var bara att fortsätta 12 km till nästa ställe. Vi hade endast med oss Endurance pulver och en energi bar så magen ropade efter mat när vi anlände till bensinstation efter 32km. Där mötte vi Fredrik med som körde hem ifrån Bergen. En våffla gick ner på ett svep medan jag väntade på en Hamburgare.  Vi blev sittande en bra stund och pratade med Fredrik innan vi fortsatte.