top of page

Äntligen på Nordkapp


Bättre sent än aldrig. Nu är sista inlägget äntligen ute. Det har varit full fart sen vi kom hem. Lite längre fram kommer ett inlägg med en sammanfattning och tankar kring turen. Tills vidare en kort sammanfattning här nere ifrån de sista dagarna!

Dag 98 Hatter-Galbbenjoaski 30,93km På morgonen kom Stig's pappa med Storm och tog våra ryggsäckar så gick vi 5km över till nästa väg. Där hämtade han upp oss så blev det en tur till Olderfjord för våffla och lite påfyll med mat innan han körde oss tillbaka till samma ställe där han hämtade upp oss. Där började vi upp mot fjället och traskade på till Galbbenjoaski. Det var mycket vind när vi satte uppe tältet och det slutade med att vi hamnade lite högre upp än tänkt och såklart en liten backe i tältet vilket resulterade i att Storm gled under tältet på mig när han sov i förtältet och vi gled upp på varandra med liggunderlagen. På grund utav tjock dimma och fuktigt i luften så var allt fuktigt när vi kom in i tältet. Vi fick iaf sovit gott i natt. 😊

Dag 99 Galbbenjoaski- Stranda 15,99km Idag blir det bara en transport etapp för att ta oss till hytta till Stig's föräldrar. Vädret har varit helt okej. Området är otroligt fint att vandra i och fullt utav ren som har sommar bete här. Stig's dotter Sofie och hans far mötte oss sista biten och gick med oss ner till hytta. Det var över en vecka sedan vi duschade och tvättade kläder så det ser vi fram emot.

Nedan är bilder på nattens tält plats

Dag 100 stranda Vilodag Dag 101 Stranda-Sarnes

36km

Vi gick över fjället till Kåfjord, där efter ett stycke på väg innan vi startade genom Nordkapptunneln som går mellan fastland och Mageröya. Den är hela 6875m lång och ligger 212 m under havet. Det har varit bilar med bekant folk som tutat på oss hela tiden vi gått längs väg. Ett par vänner stannade bilen nere i tunneln och frågade om dem ska ta våra väskor genom tunneln. Så det tackade vi Ja till och eftersom Hans och Camilla som dom heter bor på Sarnes tog dom väskorna dit och vi gick dit. När vi anlände där blev vi överraskade med middag och nyplockade multebär. Fantastiskt. Runt midnatt lämnade vi där och fortsatte ett litet stycke upp på fjället innan vi slog upp tältet en sista gång...

Här blev det middag 😍

Och massa multebär.

Sista kvällen i tält.

Dag 102 Sarnes-Nordkapp

25km

Idag var en konstig känsla att gå upp till Nordkapp. Det gick ganska fort, större delen idag var längs väg. Vi mötte både cyklister, husvagnar och bussar med turister som var på väg till Nordkapp. När vi kom till Nordkapp stod Hans-Paul som är direktör på Scandic som driver anläggningen på Nordkapplatån och välkomnade oss först. Inne i restaurangen väntade tre rätters och champagne som Hans-Paul ordnat. Men först skulle vi och lägga handen på Globen, sprätta en champagne och ta lite bilder. Vi hade också Stigs föräldrar och dotter Sofie med, samt en arbetskollega till honom.

Frukost innan vi begär oss.

Fantastisk mat! Tack Scandic.

//Gina Johansen

Massa tack till alla sponsorer som har gjort turen möjlig för oss...


250 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page