Snart hemma 👏🇧🇻


Nu är det inte långt kvar tills vi är hemma. Vi har lagt 2520km bakom oss och 97 dagar. Vi räknar att vara på Nordkapp på Fredag. På onsdag blir det en vilo dag på stranda på hytta till föräldrarna till Stig. Härligt att få en dusch och tvätta kläder innan sista två dagarna.  Som ni ser var dag 92 och 93 I förra blogg inlägget. Någon stans har vi missat två dagar. Så härifrån är det rätt 😊

Dag 92 Masi- Baktejavri 23 km. Idag startade vi på tidig eftermiddagen ifrån Masi. Vi har haft en fantastisk vilo dag hos Ante och Linda. Den behövdes verkligen. God mat, ordentligt med sömn och ett glas rödvin på det igår så var kroppen redo idag. Vi hade LITE klättring upp ifrån Masi på själva fjället där efter har det varit platt och fint att gå.

En sommar snaps om dagen sitter gott. 

Här sover vi gott. 

En liten bebis Lemen på tur. 

Här samlas det ren på fjället. Kan vara för märkning utav ren te x. 

Dag 93 Baktejavri-Jotka 15km Idag var näst in till helt platt att gå och fler fyrhjulsvägar att följa som samerna använder. Det blev en kortare dag idag så vi kunde njuta utav lite lyx på Jotka som vi varit på vinter två gånger tidigare. Det blev kaffe och våffla när vi kom och sen tre rätters till middag med mat ifrån naturen i närområdet därefter väntade bastu och bad tunnna/spa.   

Denna "vägen" är ett par kilometer ifrån Jotka och går mot Lesjavri som är största sjön I Finnmark och ligger mitt ute på Finnmarksvidda. 

 Utiskt över Jotka. 

Våfflor när vi anlände 😍

Söta Husky valpar på Jotka 

Hundar I träning inför vintern. 

Här serveras mat rätt ifrån naturen. 

Dag 94 Jotka-Ruhkkojavri 25,74 km Lite sov morgon, frukost buffe, packning och våffla innan vi kom oss iväg. Vi har igen navigerat oss lite utanför den vanliga markerade leden för att spara lite kilometer. Här vi ligger i tält nu korsade jag för 1,5 årsedan när jag skidade ifrån Nordkapp till Jäckvik.

Klädes tork. 

Det är ingen chans att frysa i dessa varma sovsäckar ifrån Helsports Rago serie. Dom väger bara 1 kg.