top of page

Snart hemma 👏🇧🇻


Nu är det inte långt kvar tills vi är hemma. Vi har lagt 2520km bakom oss och 97 dagar. Vi räknar att vara på Nordkapp på Fredag. På onsdag blir det en vilo dag på stranda på hytta till föräldrarna till Stig. Härligt att få en dusch och tvätta kläder innan sista två dagarna.  Som ni ser var dag 92 och 93 I förra blogg inlägget. Någon stans har vi missat två dagar. Så härifrån är det rätt 😊

Dag 92 Masi- Baktejavri 23 km. Idag startade vi på tidig eftermiddagen ifrån Masi. Vi har haft en fantastisk vilo dag hos Ante och Linda. Den behövdes verkligen. God mat, ordentligt med sömn och ett glas rödvin på det igår så var kroppen redo idag. Vi hade LITE klättring upp ifrån Masi på själva fjället där efter har det varit platt och fint att gå.

En sommar snaps om dagen sitter gott. 

Här sover vi gott. 

En liten bebis Lemen på tur. 

Här samlas det ren på fjället. Kan vara för märkning utav ren te x. 

Dag 93 Baktejavri-Jotka 15km Idag var näst in till helt platt att gå och fler fyrhjulsvägar att följa som samerna använder. Det blev en kortare dag idag så vi kunde njuta utav lite lyx på Jotka som vi varit på vinter två gånger tidigare. Det blev kaffe och våffla när vi kom och sen tre rätters till middag med mat ifrån naturen i närområdet därefter väntade bastu och bad tunnna/spa.   

Denna "vägen" är ett par kilometer ifrån Jotka och går mot Lesjavri som är största sjön I Finnmark och ligger mitt ute på Finnmarksvidda. 

 Utiskt över Jotka. 

Våfflor när vi anlände 😍

Söta Husky valpar på Jotka 

Hundar I träning inför vintern. 

Här serveras mat rätt ifrån naturen. 

Dag 94 Jotka-Ruhkkojavri 25,74 km Lite sov morgon, frukost buffe, packning och våffla innan vi kom oss iväg. Vi har igen navigerat oss lite utanför den vanliga markerade leden för att spara lite kilometer. Här vi ligger i tält nu korsade jag för 1,5 årsedan när jag skidade ifrån Nordkapp till Jäckvik.

Klädes tork. 

Det är ingen chans att frysa i dessa varma sovsäckar ifrån Helsports Rago serie. Dom väger bara 1 kg. 

Denna bilden är ifrån dagen efter egentligen när Stig somnat om efter frukost...  

čohkarášša 1139 moh, där var vi förra sommaren. Högsta toppen i Stabbursdalen National park. 

Dag 95 Ruhkojavri-Bastingammen 28,83km Imorse var vi trötta, jag vaknade inte fören klockan nio och somnade om igen men vaknade fort utav att "något" kittlade mig i näsan, Stig har kommit på att det är väldigt kul att kittla med ett gräs strå i näsan 😒. Frukost och sen somnade Stig så vi kom oss inte iväg fören vid klockan 14:00 idag.  Det blev ingen längre pause idag eftersom det var lite regn av och till men vi fick plockat oss massa Multebär som vi ska ha till Pannkaka imorgon bitti. Det har varit fin terräng att vandra i. Det har I stort sett varit ATV spår hela vägen som samerna använder vid renflyttningen på hösten. Inatt sover vi i Bastingammen, Ett måste att besöka om ni har "vägarna" förbi. Den är otroligt häftig och mysig. Hit blir vi att skids in på vintern.

Kvällsmys. 

Städning innan vi lämnar. 

Så häftigt ställe. Hit blir vi att komma tillbaka. 

Konstverk. 

In heaven... Mulebær, hjortron, Cloudberry. 

Perfekt till pannkakor. 

Dag 96 Bastingammen-skaiddejavri 26,48km Vi har sovit väldigt gott inatt, eller iaf har jag gjort det. Stig vaknade lite av och till. När vi sover i stugor eller liknande brukar jag koka upp vatten och blanda med Grönsåpa till ett fotbad. Så filar jag fötterna efteråt och smörjer in dom med mjukgörande kräm för att hålla dem mjuka och undvika skav och annat. Fötterna är viktiga! Efter ett par kilometer idag tog vi en pause upp på en topp med lite utsikt över en dal och där såg vi 3 älgar, två vuxna och en kalv annars har inte mycket hänt idag förutom att vi träffade två Tyskar som skulle gå hem till Tyskland. Dom har en lång väg att gå medan vi snart är hemma.

Utsikt över Leaktooaivi