Dividalen - Treriksröset


Dag 79 Altevatnet-Voumajavri 20 km Så efter 36 mil på cykel och några topp turer i Lofoten var vi redo att starta ifrån Altevanet. Igår fick vi båt skjuts in till en hytta som en gammal vän till Stig har. Där blev vi motagna med Bastu, en kall öl och färdilagad middag. Fantastikt! Idag körde han oss med båten över till rätt sida vattnet. Det var härligt att vara tillbaka i <<vildmarken>> igen med tung ryggsäck och vandrings stövlarna på.  Det var perioder med mycket mycket mygg och vid pauserna fick vi testat våran mygg maskin (Therma cell) som fungerade utmärkt. Inte en mygga efter ett par minuter. Naturen blir bara mer och mer fantastik. Vi startade inte fören på eftermiddagen idag. Mot slutet utav kvällen gick vi förbi ett tält där vi träffade på en Engelsk tjej som var ute och vandrade i 8 veckor. Hon skulle in i Sverige på kungsleden. Vi gick till Voumahytta, Inärheten låg det 2 tält och ute på sjön såg vi en fiskar i en liten båt annars var det helt stilla här. Fantastik hytta med utsikt ner över sjön, där blev vi sittandes i soffan och drack tea halva natten.

Då är det dags att starta mot Dividalen. 

Sten, sten och sten, det gillar vi bäst. 

Energi energi energi 

Nu är det dags att ta fram myggnät. 

Dag 80 Voumajavri Vilo dag Vi bestämde oss för att ta en vilo dag. Det har gått i ett över Lofoten och det har varit långa dagar på cykel så kroppen behövde lite extra sömn. Tvättat upp lite kläder och studerat karta. Vi träffade också på bekant folk här. En Honningsvåg som Stig känner kom in i hyttan på förmiddagen. Hon och brodern tillsammans med två husky hundar hade legat i tält inärheten och skulle ner och ligga i tält på andra sidan vattnet här. Så det blev en kaffe och tea innan dom gick vidare.

 Vilka hytter det finns på fjället. 

Voumajavri

Tvättar kläder i sjön 

Dag 81 Voumajavri-Litlejerta 21,5km Inatt var hopplöst att sova. Det var varmt och mygg som surrade runt i hytta. Typiskt när man sover lite på dagen, då får jag inte sovit på natten.  Idag har det varit mycket skog att vandra i och det menas också massa mygg. Med underställ plus fleece jacka, tunna byxor (fjørå Norrøna) och mygg nät så går det helt oke, men varmt med fleece jackan på. Vi stannade snabbt inom Dividalshytta och tog påfyllning utav mat och dricka innan vi vandrade vidare ett par kilometer. Sista kilometerna innan hytta och även efter var bara upp över. Galet varmt och svettigt! Idag har vi träffat flera personer längs vägen. Både lång vandrare och kort vandrare. Många skulle till Abikso eller Altevanet, men ett par skulle vara ute i fem år och skulle hela vägen till New Zealand. Vi hade sån tur och fick med oss en påse lösgodis utav ett gäng, Det smakade!

Fantastiska Anjavass elva som vi gick längs i Anjavassdalen. Den bjöd på flera vattenfall. 

Kläder på tork. 

Dimman ligger tät över Dividalen.