top of page

Jotunheimen--Besseggen


Nu har vi varit ute i en månad och tagit oss genom Jotunheimen. ☀️

Dag 26 Lake Tyin- Gjendebu 

35 km Natten har varit full storm och det var vitt på backen när vi vaknade upp. Vi startade inte fören lunch tid för att vänta ut bättre väder. Planen blev att gå hela vägen till Gjendebu för att sen kunna ta oss en vilodag där och starta mot Besseggen i bättre väder. De första kilometerna fick längs en sommar väg och när vi kom till slutet utav sjön vi gick längs stannade vi och kokade oss en måltid. Där efter blev det terräng de sista ca 16-18 km. Först en lång backe upp därefter var det ganska platt och mot slutet en lång nedförsbacke. En hel del snö när vi kom upp, men det gick bra att gå på. Vi trampade igenom då och då. Tungt att ta sig upp med väskan på. Jag har haft massa värk i både axlarna idag. Framför allt den vänstra. Egentligen är jag inte så förvånad att den började göra ont. Jag har haft problem med den tidigare. För flera år sedan gick jag omkull med en galopphäst som landade på mig. Den blir helt säkert bättre imorgon efter en vilo dag 

 << Pains temporary & quitting is forever>>, "smärta är tillfälligt och ge upp är för evigt," som de säger... Vi anlände 2:30 på natten till Gjendebu. Det blir i stort sett inte mörkt på nätterna nu. Hyttan vi anlände till var nog den <<sämsta>> standard på DNT hytta vi har sovit i. Vi har inte varit i många hyttor men för 279kr så förväntar man sig iaf lite standard. Stig var inte 100% form idag, det sitter säkert i sedan han var lite sjuk för 2 dagar sedan. Han var trött så vi värmde bara upp hytta och tog oss en kopp tea innan läggdags.