top of page

Almost on 1000 kilometers.


Vi har nu klockat in 985 km, 38 dagar och fyra vilodagar totalt. Vi har haft två dagar på cykel för att ta igen lite tid och pga utav omvägen vi tar via Stjørdal för att besöka en god vän. Det sparar oss också lite tid att slippa flera dagar längs asfaltsväg och mer tid på fjället sen. 

Dag 31 Randsverk-Vågåmo 22km Imorse vaknade jag utav att Stig hängde med telefon över mig, igen redo att ta en bild när jag sover. Jag skrek bara - Neeej rakt ut och han hoppade till och ingen bild blev det 😅. Idag har varit en annan transport etapp. Tanken var att distansen skulle bli 25km men vi tog en genväg så det landade på 22km. Vi gick på en grusväg genom ett landskap med små jordbruk.  I Vågåmo hämtade vi upp ännu en mat depå och tältade på campingen här. Härligt med en riktigt dusch och tvätta kläderna. Det var 6 dagar sedan sist.

Storm passar på matdepån medan vi tog oss en öl. 

Våran efterlängtade mat depå har anlänt. 

Kvällsmys på campingen 

Dag 32 Vågåmo-slådalsvegen 12,57km Idag var första dagen med SOMMAR värme. Vi satt länge ute i solen och bara njöt morgonen innan vi startade. Det blev en väldigt kort dag idag pga utav åsk oväder och regn så det var bara att slänga upp tältet. Och starta tidigt dagen därpå till Dombås.

Dag 33  slådalsvegen - Dombås 23,5 km Vi startade 6 imorse om hopp att klara oss undan regnet. Men det tog oss igen klockan 10 och det blev 1,5 timma i regn ner till Dombås. Där hittade vi tak utanför butikerna och bytte om, fodrade storm och la honom i hans sovsäck medan vi gick till sport butiken och kollade runt och sen blev det mat till oss med. Vi mötte samma par som vi träffade i Gjendebu för ett par dagar sedan. Dem går också Norge på langs men har haft första biten uppdelat i lite olika etapper. Nu kör dom på rätt norr över.  Inatt blir det tält på en camping plats och snart bastu för oss.  

Regnet tog oss igen idag. 

Storm fick sig tuggben idag. 

Och vi fick oss en öl

Kläder på tork på campingen. 

Dag 34 Dombås-Furuhaugli 20,41km Idag har vi vandrat på Pilgrimsleden som går ifrån Oslo till Trondheim. Fantastisk led att vandra på. Det blev ett kort stop på Furuhaugli för att testa deras egen brygda öl ifrån Norges minsta bryggeri. Det var bara inte stiliga etiketter och namn på ölen, de var riktigt goda också.

Stig poserar i kameran

Spännande öl på bryggeriet 

Pilgrims leden 

Storm är inte sugen på att gå ut ur tältet. 

Pilgrims leden är märkt med dessa iconer. 

Choklade och tea ☕

Inblick i vårat tält

Dagen tält plats.

Dag 35 Furuhaugli-Berkåk 10,53km vandring 88,29km cykel Idag mötte Arne-Kristian (en god vän till oss) oss med cyklar och tog med sig Storm hem till sig så han får några dagar att äta och vila medan vi cyklar hem till Arne. Vi stannade på en fjällstuga längst vägen för en fika och kolla efter Mysoxe innan vi började cykla. Ett par hundra meter ifrån vägen stod det en Mysoxe, så vi bestämde oss för att ta oss närmare längst en vandringsled som gick åt det hållet. Vi var inte det enda <<turisterna>> där, när vi kom upp dit började Mysoxen springa i fullfart in i en telefonstolpe upprepande gånger. Det kändes som det var dags att inte gå närmare och plötsligt började Mysoxen springa i full fart mot oss, stannade upp och igen satte fart mot oss. Tror aldrig jag sprungit så fort. Det blev en sen kväll på cykel. Planen var inte att cykla så långt, men vi cyklade säkert 25 km utan att hitta någon stans att sätta upp tältet med tillgång till vatten så det var bara att cykla på. 😴😅

Carly's natural boost för lite extra energi

Dagens fika blev äpplekaka med glass. 

Uppstoppad Mysoxe

Mysoxe in action

Dag 36 Berkåk - Stjørdal 136km cykel Det regnade igen på morgonen så vi väntade regnet att avta innan vi startade idag runt kl 11. Det gjorde fruktansvärt ont i baken att hoppa på cykeln idag efter gårdagen. Första stoppet blev nybakta bullar på en bensinstation, 20 km senare blev det ett kort stopp på en turist affär där hittade Stig sig en häftig keps. Vidare på cykeln kom regnet och vind, ganska lagom till nästa stop där vi hadde planerat middag på en bensinstation, där fanns det bara en pizzeria så valet var enkelt. Nu var det bara ca 50km kvar till Arne, vi cyklade av stora vägen in på mindre landsvägar. 37 km kvar visade det på nästa stopp och sen helt plötsligt 42 km?! Nu förstod vid ingenting. Vi stod i en rondell och var lite osäkra på vägval. Jag tyckte att vi kunde ringa Arne och fråga om tips, men Stig var inte enig där så vi startade upp för en låååång backe och väl uppe ringer Arne och självklart var vi på fel väg. Så det var bara att vända. Det tog inte lång tid tills vi var på fel väg igen, vi hamnade i en förort till Trondheim och vi har i stort sett sett alla hörn och vägar där innan vi lyckades ta oss ut och kom på rätt spår. Kilometerna på min Suunto klocka ökade och på Google maps blev distansen inte något kortare.  Vid midnatt rullade vi in hos Arne. Det blev en väldigt lång dag på cykeln och härligt att vara framme. Sista timmen var fantastisk men en otrolig solnedgång längst kusten.

Dag 37 Stjørdal Vilo dag Idag har varit en lat dag. Det var fantastiskt att sova i en riktigt säng, duscha, torka och vädra all vår utrustning. På kvällen blev den vin och grillning.

Storm njuter i solen.

Dag 38 Stjørdal Vilodag Idag har vi bara slappat av, planerat nästa del och jag har bloggat.   //Gina Johansen English translation

We have now clocked in a distance of 985km over 38 days and four rest days in total. Two days have been on bikes as we wanted to stay few days in Stjørdal and save time from walking on the asphalt road and have more time in the mountians. It was nice to jump on a bike and work different muscles. 

Day 31 Randsverk-Vågåmo 22 km This morning I woke up with Stig hanging over me with a phone in my face ready to take another photo when I sleep. I shouted out - Nooo, and he jumped of surprised and didn't get a photo 😅. The day has been another walk on the road. Should of been 25km today but we found a short way and walked on a little dirt road through small farms.  In Vågåmo we picked up another food depot and staying at a camping here in the tent. It was nice to have a shower and wash the clothes. It was 6 days ago last time. Day 32 Vågåmo-slådalsvegen 12,57km Today was first day with SUMMER VIBES. Hot and sunny so we took our time this morning and was sitting outside in the sun and just relaxed. We didn't walk very far today before the rain and thunderstorm caught us. I would say we got a new speed record to set up the tent today. Tomorrow will be an early start. Day 33  slådalsvegen - Dumbås 23,5km We started at 6 a clock this morning in hope to reach Dumbås before the rain but the rain caught us again and we walked the last hour and a half in rain. Once we got to Dumbås we found a roof and stopped there outside the shops and changed clothes and gave Storm dinner. We spent some time walking around the sport shop and ate dinner ourselves. In the afternoon  the couple we meet at Gjendebu arrived to Dumbås. They had been home for couple of days. From now they will continue north to North Cape as well. Tonight we are staying at a camping in the tent and soon it's time for a sauna.

Day 34 Dombås-Furuhaugli area 21,41km Today we have walked a part of the Pilgrim track that starts in Oslo and goes all the way to Trondheim. A beautiful track, easy and flat to walk on! In the afternoon we had a short stop at Furuhaugli to try their beer from their brewery that was the smallest in Norway. It wasn't just the cool name and fancy look that made the beer special, amazing beer! Day 35 Furuhaugli-Berkåk 10,53km vandring 88,29km cykel Today a good friend of us came down from Stjørdal with bikes to us and took Storm with him so he can have a rest while we are cycling up to Stjørdal. We had a stop at a mountian cabin along the road for a coffee and see if we would have some luck to see wild Musk ox, I never have luck to see wild animals but this time it was an musk ox couple of hundred meters from the road. We decided to walk closer on the walking track that was going the same way. We wasn't the only <<tourists>> there, when we got there the musk ox started to run into a big pole with so much power and speed several times. It was really time to step back. Before we had reacted he was running towards us in full speed, stopped and again started towards us. I don't think I never ever have ran so fast. 😂 It ended up being an late evening on the bikes. We couldn't found a good spot to set the tent up at near the road so we biked around 25km longer than we had planned. 😴😅 Day 36 Berkåk-stjørdal 136km Today we woke up from the rain again and waited for it to stop before we started around 11. It wasn't a nice feeling to jump on the bike today our ass was so sore from not being used to cycle. Our first stop was on a petrol station for freshly baked buns before we had another stop after 20 km to have a look in a tourist store. And then the rain came and the wind. We made it to the next petrol station there we planned to stop for dinner it was just a pizzeria there so the options were easy.  I ate way to much again 😅  we had still 50 km to go and turned off the highway into a country road. Next stop 37km to go, and then 42 km?!  We didn't understand anything...  We were in a road cross and not sure which way to take. I suggested to call Arne and ask him as he knows the area. But Stig was not on the that idea. So we started up a looong hill and on the top we got a phone call from Arne saying that we are on the wrong way. So it was just to turn around and we ended up in a little village outside Trondheim, we have probably been in every area in that town trying to follow Google maps to come back on right way towards Stjørdal. The kilometers on my Suunto watch was counting kilometers and the distance to Arne wasn't getting any shorter 😅 Around  midnight we arrived at Arne's place. The last  hours on the bike we had an amazing sunset while cycling along the coast. Day 37 Stjørdal Rest day. Today has been a LAZY day. It was so fantastic to sleep in a comfortable bed, wash clothes and hang out all our gear and equipment to dry. In the evening it was BBQ and wine. Day 38 Stjørdal Rest day Today has been a lazy day. We have planned the next stage and just been relaxing.

//Ginajohansen


208 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page