top of page

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark


Nu är vi på Gaundalen och tar oss vidare runt lunch tid. De senaste dagarna har varit tunga att gå i myr och myggen har jagat oss. Vi har gått över Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark som är Norges fjärde största nationalpark. Området vi är i nu är ett utav Norges älg rikaste område och stora älg jämfört med  Sarek älgen i Sverige finns i området här. Ikväll kommer vi oss upp till Gjevsjøen som är björnens rike.

Dag 39 Stjördal-Meråker Cykel 49, 84km vandring 7,89 km Vi lämnade Stjørdal på eftermiddagen. Hela förmiddagen gick åt att organisera med packningen och lite mejl att svara på. Vi cyklade till Stjørdal utan packning och sen kom Arne med Storm och våra saker efter jobbet. Storm var redo att bege sig ut på tur igen. Redan igår när vi började greja med packningen blev han orolig och följde med vad vi gjorde. Idag när vi drog yllade han och var helt förtvivlad att bli kvar i huset själv. Det var galet med MOTVIND att cykla och jag höll på att bli tokig. I Meråker inväntade vi Arne och handlade lite snacks. När Arne kom tog han cyklarna och Stig åkte med Arne ca 7km uppför vägen vi ska gå för att hitta en tält plats och lämna väskorna så kom dom tillbaka ner sen. När vi närmade oss väskorna hör vi bjärlor ifårn kor och Stig säger att det låter som dom är på vår tänkta tält plats. När vi närmar oss möter vi ca 20 kor som står runt våra väskor och det ser ut som dom typ äter på dom. Jag försöker gå fram och kolla men då kommer alla emot mig. Jag har lite respekt så jag höll lite avstånd medan Stig stod med Storm längre bort. Korna gick närmare mig och jag närmare Stig och Storm. Plötsligt försöker dom komma närmare Storm. Så vi går ut på vägen och börjar gå bortåt lite, men dom följer efter och är väldigt nyfikna på Storm. Det var många nyfikna ung kor i flocken. Jag tog mig bort till väskorna och korna har slickat på hela väskan till Stig. Haha. Jag måste skratta. Min väska hadde dem knappt rört. Efter en stund begav sig hela gänget så vi tältar här nu.