top of page

Mire & Mosquitoes


Då har vi lagt Blåfjella-Skjækerfjella bakom oss, det har varit tunga dagar i myr med följd utav mygg. Nu väntar några dagar längs väg innan vi startar över Børgefjell. 

Hittils har vi 48 dagar, 1247 km utav detta är 6 dagar vilo dagar. Jag har gått ner 1kg, Storm 3kg och Stig har gått ner 8kg 😅. 

Dag 44 Gaundalen--Gjevsjøen 23,16 km  Sen start som vanligt men med trevligt sällskap i Gaundalen och pannkakor till frukost så blev det ingen stress. Vi gick sen över till Holden fjellgård där vi följde en gammal telefonlinje. Lite myr och skogs område att gå i. Ca 13 km. När vi kom ner till Holden träffade vi först ett gäng fiskare som hyrt stuga ifrån statskog, trevligt gäng som gav oss två ørret och två öl. Fantastiskt! Därefter fortsatte vi till DNT hytta som låg bredvid. Där träffade vi en tjej (Synne) med hunden Knut som vandrar Norge på langs I etapper. Förra året startade hon i Alta. I år ska hon till Mo i Rana. Vi blev där ett par timmar, (säkert närmare 4 timmar) innan  regnet gav sig och vi bestämde oss för att vandra vidare sent på kvällen. Igen följde vi gamla telefon linjen, lätt terräng men mycket myr och skog. Ett bra stycke upp över och sen nedöver.  Vi gick ca 10 km i ett svep och igen  var svårt att hitta en tält plats i myren. Tillslut hittade vi en plats och det blev en läger eld, grillad fisk med öl till det, klockan blev så mkt som halv 2 på natten när vi slog upp tältet. 

Utsikt på Gaundalen

Crispi titan, redo att gå på fötterna.