top of page

Børgefjell National Park


På denna etappen är det Børgefjell som varit höjdpunkten. En otroligt vacker national park i Norge som inte har några markerade leder.

Utsikt över Rotnan på Børgefjell 

Dag 49 sandvika-kvelia 12, 55 km Vi tog dagen med ro och startade inte fören på kvällen. Planen var inte att bara gå 12 km utan vi tänkte gå förbi Kvelia som är en liten bygd med 100 invånare. När vi kom in i bygda stannade en man oss och sa att vid butiken finns det en hytta som står öppen för alla som går NPL. Vi sa att vi tänkt gå längre idag men skulle överväga det. När vi är precis utanför hyttan och den stängde butiken eftersom det är sen söndag kväll dyker ägaren upp och berättar som hyttan han har utanför sin butik till alla NPL vandrare. Man kan ju inte tacka nej till ett sånt här erbjudande så vi bestämde oss för att stanna på hyttan och starta tidigt nästa dag. Till våran överaskelse så fick vi ett par gratis ull sulor som dom lagade I Kvelia. Detta och kaffe var till alla NPL vandrar. Förutom detta frågade han om vi behövde något mer så kunde han hämta ifrån butiken och vi betalar dagen därpå. Lite bröd och pålägg var vi sugna på. Då kom han ut med ett nybakt bröd. Vilken service och vilken mysig hytta.