top of page

Nordlandsruta

Updated: Jan 15, 2020


Vi är nu på Nordlandsruta, en markerad led genom Nordlandfylke. Fantastiska fjäll att gå över. Du kommer ner till flera vägar som du korsar med möjlighet för övernattning på gårdar och hyttor. Det är långt ifrån butiker och nästan ingen telefon täckning längs hela leden.

Dag 54 Reinesklumpen-Rotvatnet 26,40 km Idag korsade vi en liten grus väg efter ca 11 km, vi hade hoppas på både telefon täckning och att en hytta, tydligen ska statens fjell stuga ligga där men den verkade vara under renovering. Så det blev en liten pause för mat utanför innan vi fortsatte på nästa del <<Nordlandsleden>>. Vi har haft en skiftande väder med vind och regn.  Natten spenderas i en liten hytta på fjället som står öppen. Skönt att komma in och få torkat allt och slippa den kalla vinden och regnet ute. Idag har vi räknat ut den totala distansen, 1400 km hittills! 💪

väg ner ifrån Børgefjell

Storm fick simma över!