top of page

Saltfjellet


Denna veckan har vi avklarat 180km, 5521 m elevation gain 🔝 Och 5581 m ner ⬇️ en total distans utav 1714,24km sen starten 6Maj. 

Stig på väg ner ifrån Åselidalen. 

Dag 62 Umbukta-Kvitsteinsdalshytta 28,87 km Vi startade sent ifrån Umbukta idag och tog oss en ordentlig sovmorgon.  Det skulle bli mycket regn idag på eftermiddagen men vi har haft turen på vår sida. Lite regn i början och slutet mot kvällen/natten har varit uppehåll men myclrt dimma . Vi gick inte fören vid 16 tiden ifrån Umbukta och stannade inom Sauvasshytta efter 12 km  för lite mat och torkade våra kläder. Där var ett annat par med hund som vi satt och pratade med och drog ut lite extra på tiden, dem var på en helg tur. Precis innan vi skulle gå kom ett par till som också var på helg tur.  Det har varit fin løypa att gå på. En del upp och ner och blött men annars enkel terräng att vandra i, alltid tungt första dagarna efter vi fyllt på med en ny mat depå.