top of page

Saltfjellet


Denna veckan har vi avklarat 180km, 5521 m elevation gain 🔝 Och 5581 m ner ⬇️ en total distans utav 1714,24km sen starten 6Maj. 

Stig på väg ner ifrån Åselidalen. 

Dag 62 Umbukta-Kvitsteinsdalshytta 28,87 km Vi startade sent ifrån Umbukta idag och tog oss en ordentlig sovmorgon.  Det skulle bli mycket regn idag på eftermiddagen men vi har haft turen på vår sida. Lite regn i början och slutet mot kvällen/natten har varit uppehåll men myclrt dimma . Vi gick inte fören vid 16 tiden ifrån Umbukta och stannade inom Sauvasshytta efter 12 km  för lite mat och torkade våra kläder. Där var ett annat par med hund som vi satt och pratade med och drog ut lite extra på tiden, dem var på en helg tur. Precis innan vi skulle gå kom ett par till som också var på helg tur.  Det har varit fin løypa att gå på. En del upp och ner och blött men annars enkel terräng att vandra i, alltid tungt första dagarna efter vi fyllt på med en ny mat depå.

Dag 63 Kvitsteindalshytta-virvashytta 23,10km Som vanligt så blev den en sen start idag igen 😅 Vi har vänt om hela dygnet. Igår la vi oss vid 4:30 på morgonen och vakande runt 9 tidne för en kopp tea sen la vi oss en stund till. Första 8km idag var så fruktansvärt varmt i skalkläderna. Det var fuktigt i luften. Det blev en go pause i en hytta som stod på fjället för att torka kläder, laga lunch och vila lite. Jag tog av mig skalkläderna och gick i mina andra kläder. Fantastisk väder att vandra i när vi startade igen men regnet tog oss igen sista 1,5 timman. Jag var helt genom blöt utan skalkläder. Stig hade iaf Skalbyxa på sig. Storm han la sig och sov när vi tog en snabb pause på fjället för att dricka vatten och märkte inte att vi började gå så vi gömde oss och försökte vissla på honom men han låg där bara så tillslut fick vi gå upp närmare och ropa på honom, då flög han upp. 😅 Vi kom fram vid midnatt och då blev det Real turmat soppa med renkött och så stekta vi oss pannkakor. 

Ren på bete

Om du säger pip så öppnar de munnen.. 

Kan ni skymta hytta på toppen?

Svett svett och mer svett

Lämnar ett meddelande i hytte boken 

En lunch tupplur

Dag 64 Virvasvytta-Bolna 26,34 km Idag kom vi oss lite snabbare iväg. Nu var det två trevliga herrar som bodde i stugan bredvid oss ifrån Rana jägare och  fiske förening som gjorde att vi inte kom iväg så fort. Vi tog oss en kaffe med dom och dom bjöd oss på kaka och skickade med oss en stor choklade kaka och chips 😊.  Det har varit  fantastisk terräng att gå i idag på fjället. Sol, lite vind och inga mygg fören sista kilometerna.  Vi till och med hittade lä ifrån vinden bakom en stor sten och lagade lunch i solen på fjället och slappade av en stund där.   En del älvar att korsa idag och speciellt en med mycket vatten, där hittade vi en is bro att gå över och behövde hoppa för att komma över. Stig först, sen Storm och där står jag med ångest livrädd att jag inte ska klara hoppa över och ramla i vattnet 😅.

Nattens boende 

Sista Noccon på ett tag

Morgon kaffe innan start.  

Första backen klar

Utsikt över Virvatnet 

Någon som somnade av.

Här blev det ett litet hopp där is bron spruckit.